یوروگردی
برنامه های کاهش وزنرژیم و تغذیه

بهترین ادویه برای لاغری | کدام ادویه را استفاده کنیم ؟

اضافه کردن گیاهان و ادویه‌جات به غذاها، به طرق مختلفی موجب بهبود غذای شما می‌شود. نخست، عطر و طعم و پیچیدگی بیشتری به غذا می‌دهد که تنها با استفاده از ادویه‌جات طبیعی امکان‌پذیر است، و دوم، فواید سلامتی بسیاری را به غذا اضافه می‌کند، زیرا گیاهان و ادویه‌جات، حاوی آنتی اکسیدان‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌ها و خواص درمانی منحصر به فردی هستند. در این میان، گیاهان و ادویه‌های خاصی وجود دارند که از طریق کمک به کاهش وزن، واقعا به شما کمک می‌کنند تا وزن خود را در حد مطلوبی نگاه دارید. با گرین اسپرت همراه باشید.

 

 

۱. جینسنگ (Ginseng)

جینسنگ به دلیل توانایی افزایش سطح انرژی و سریع کردن سوخت‌و‌ساز بدن، ارزش زیادی دارد. جینسنگ چینی (panax ginseng) را به طور ویژه، با مزیت‌های کاهش وزن ارتباط داده‌اند و در مطالعه‌ای نشان داده شد که مصرف عصاره‌ی جینسنگ چینی در موش‌های چاق و مبتلا به دیابت، موجب بهبود حساسیت به انسولین در آنها شده و علاوه بر آن باعث کاهش مقدار قابل توجهی از وزن آنها پس از ۱۲ روز شد.

 

۲. فلفل قرمز

کپسایسین، ترکیبی است که خاصیت گرما را به فلفل می‌دهد و می‌تواند با کاهش مصرف کالری، کاهش بافت چربی و کاهش میزان چربی خون، با چاقی مقابله کند و همچنین با تحریک تغییر پروتئین‌های مفید در بدن، از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند. بخشی از این مزیت‌ها به دلیل پتانسیل حرارتی کپسایسین است که ماده‌ای مولد حرارت است و می‌تواند به طور موقت و زمانی که بدن، سوخت‌هایی مانند چربی را می‌سوزاند، تولید حرارت در بدن را افزایش دهد و تاثیرات مفیدی بر سوخت‌و‌ساز و ذخیره‌سازی چربی بر بدن بگذارد. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرفِ مواد مولد حرارت، می‌تواند سوخت‌و‌ساز بدن را تا ۵ درصد افزایش داده، و چربی‌سوزی را تا ۱۶ درصد افزایش دهد. این مواد حتی می‌توانند به خنثی کردنِ کاهش سرعت سوخت‌و‌ساز در بدن، که اغلب در طول کاهش وزن رخ می‌دهد، کمک کنند.

۳. دارچین

این ادویه به افزایش سوخت‌و‌ساز بدن کمک می‌کند و همچنین مزایای قابل توجهی برای تنظیم قند خون دارد، که آن را به چاشنی ایده‌آلی برای افرادی تبدیل می‌کند که به دیابت یا پیش‌دیابت مبتلا هستند. در تحقیقات مشخص شده است که دارچین، به طور قابل توجهی میزان قند خون، تری‌گلیسیریدها، LDL یا کلسترول بد و میزان کلی کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش می‌دهد، موجب افزایش سوخت‌و‌ساز گلوکز تا حدود ۲۰ برابر می‌شود و توانایی شما در تنظیم قند خون را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

 

۴. فلفل سیاه

فلفل سیاه دارای ماده‌ای به نام پیپرین است که موجب طعم تند آن شده و مانع از تشکیل سلول‌های چربی جدید می‌شود. در تحقیقات مشخص شده است که وقتی فلفل سیاه با کپسایسین و سایر مواد استفاده شود، موجب سوختن مقداری کالری در بدن می‌شود که برابر با کالری سوزانده شده پس از ۲۰ دقیقه پیاده‌روی است. از سوی دیگر، فلفل سیاه موجب افزایش دسترسیِ زیستی (سرعت ورود مواد به دستگاه گردش خون و بافت‌ها) برای تقریبا تمام مواد غذایی دیگر، مانند گیاهان و سایر ترکیبات می‌شود. بنابراین مصرفِ فلفل سیاه، همراه با تقریبا تمام غذاها، به سلامت بدن کمک می‌کند.

 

۵. خردل

گیاه خردل، به خانواده‌ی کلم‌ها در سبزیجات تعلق دارد (به عنوان مثال، همراه با کلم بروکلی، کلم و کلم بروکسل). مشخص شده است که دانه‌ی خردل، موجب افزایش سوخت‌و‌ساز به میزان ۲۵ درصد می‌شود، یعنی با مصرف آن، کالری را به شکل موثرتری می‌سوزانید. در واقع، مصرف روزانه‌ی فقط ۳.۵ قاشق چای‌خوری دانه‌ی خردل، به شما کمک می‌کند تا در هر ساعت، ۴۵ کالری بیشتر بسوزانید.

۶. زردچوبه

اگر طرفدار کاری باشید، احتمالا زردچوبه را نیز دوست دارید، زیرا این ادویه‌ی زردِ مایل به نارنجی، پایه و اساس بسیاری از غذاهای کاری را تشکیل می‌دهد. کورکومین، از ترکیبات فعال موجود در زردچوبه است که بیش از همه مورد مطالعه قرار گرفته است و از طریق سرکوب کردن رگ‌های خونیِ مورد نیاز برای تشکیل بافت چربی، تشکیل آن را در بدن کاهش می‌دهد، بنابراین می‌تواند در کاهش چربی و کاهش وزن نقش داشته باشد.

کورکومین برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های مزمن مرتبط با چاقی نیز مفید است، زیرا برهم‌کنش‌های کورکومین با تعدادی از مسیرهای کلیدیِ انتقال سیگنال در بدن، مقاومت به انسولین، ازدیاد قند خون، بالا رفتن چربی خون و سایر علائم التهابی مرتبط با چاقی و اختلالات سوخت‌و‌ساز را بهبود می‌دهد.

 

۷. زنجبیل

زنجبیل ادویه‌ی گرم دیگری است که دارای خواص ضدالتهابی بوده و به دلیل کمک به تسکین و آرامش مجرای روده‌ای (مجرای شامل روده‌ی کوچک و روده‌ی بزرگ) شناخته شده است. تحقیقات نشان داده است زنجبیل دارای خواص گرمازایی است که به افزایش سوخت‌و‌ساز بدن کمک می‌کند و در صورت مصرف، اشتها را مهار می‌کند و این مسئله «نقش بالقوه‌ی زنجبیل در کنترل وزن» را نشان می‌دهد.

 

منبع: چطور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا